Ημέρες προσαρμογής στον παιδικό σταθμό

Έρχεται η μέρα, που το παιδάκι θα πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και την κάθε μαμά την πνίγει η αγωνία, για το αν θα προσαρμοστεί, αν θα περνάει καλά και αν τελικά θα του αρέσει η όχι.

Μην ανησυχείτε όμως όλες οι μαμάδες έχουν ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες.

Η μετάβαση ενός παιδιού από το σπίτι στον παιδικό σταθμό είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πρέπει λοιπόν να το συνειδητοποιήσετε και να στηρίξετε το παιδί σας, όσο περισσότερο μπορείτε.

Φεύγει από το σπίτι του, που μέχρι σήμερα ήταν το κέντρο ενδιαφέροντος, που όλα τα πράγματα και τα παιχνίδια ήταν δικά του, που όλοι έτρεχαν να το εξυπηρετήσουν και ξαφνικά αναγκάζεται να μπει σε ένα καινούργιο περιβάλλον με άλλα παιδάκια (στην αρχή άγνωστα), με τα οποία θα πρέπει να συνεργάζεται και να αποτελούν μία ομάδα.

Θέλει χρόνο, υπομονή και πολλή συζήτηση.

Το παιδί καταλαβαίνει περισσότερα από όσα νομίζετε. Πάρτε την ευκαιρία και εξηγήστε του.

Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει πως ΠΑΝΤΑ θα γυρνάει στο σπίτι του, στο τέλος κάθε ημέρας.

Για εσάς είναι αυτονόητα, για αυτό ΟΧΙ.

Οι νηπιαγωγοί έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα για να μπορούν να φροντίζουν το παιδάκι σας, για το οποίο είστε όλος του ο κόσμος και δεν είναι ακόμη σε ηλικία, να κρίνει εις βάθος τις έννοιες της σωστής διδασκαλίας και του «απλά αφιερώνω χρόνο σε ένα παιδί».

Εμπιστοσύνη.

Λέξη κλειδί για την ομαλότητα των πραγμάτων. Μην ξεχνάτε, να δείξετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στο χώρο που διαλέξατε για το παιδί σας. Όσο πιο σίγουροι νιώθετε εσείς τόσο θα νιώθει και το παιδί σας.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα, δείξτε εμπιστοσύνη, υπομονή, επιμονή και σταθερότητα και σύντομα θα αναρωτιέστε πως μπορούσατε να ανησυχείτε για κάτι τόσο απλό!

© Paidiki Folia 2018 - Designed by imode