Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που έχει επιλέξει να προσφέρει το σχολείο μας είναι διαλεγμένες με πολύ αγάπη και κάθε μία έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Όλες διδάσκονται από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό και σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν και παράλληλα να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά μας. Στο τέλος της χρονιάς και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων πραγματοποιούνται αντίστοιχες επιδείξεις της κάθε δραστηριότητας ξεχωριστά.

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική:

Οι μικροί μας σεφ χρησιμοποιώντας αγνά και υγιεινά υλικά δημιουργούν γλυκές και αλμυρές απολαύσεις με παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και όχι μόνο.

Μουσικοκινητική:

Η μουσικοκινητική αγωγή είναι το μάθημα που δημιουργεί ένα ομαλό ρεύμα επικοινωνίας μεταξύ εγκεφάλου και κορμιού, ώστε να γίνει το αίσθημα του ρυθμού μια φυσική ικανότητα.

Πραγματοποιείται μέσα από το παιχνίδι και την Βιωματική εμπειρία σε μια διαρκή εναλλαγή ήχων, κινήσεων, χρωμάτων και αισθήσεων!

Είναι μια δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Μπαλέτο:

Το μπαλέτο αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή καθώς πέραν της σωματικής άσκησης που προσφέρει στο παιδί παράλληλα συμβάλλει στην ψυχική του ισορροπία και εξευγενίζει την ψυχή του. Τα παιδιά διδάσκονται να ελέγχουν το σώμα τους με αποτέλεσμα να αποκτούν αρμονία στην κίνηση τους.

Παραδοσιακοί Χοροί:

Χασάπικο, Συρτό, Καραγκούνα, Νησιώτικα, Τσάμικο, Καλαματιανό κι άλλοι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από κάθε γωνιά του τόπου μας έρχονται να διδαχθούν στα παιδιά μας.

Πληροφορική:

Σε μια εποχή που όλα πλέον κινούνται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα παιδιά μας κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τον κόσμο της πληροφορικής και γενικότερα της τεχνολογίας.

Tae Kwon Do:

Μέσα από την ευγενή τέχνη του TAE KWON DO το παιδί μαθαίνει να αναπτύσσει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ήθος του. Παράλληλα «χτίζει» τον σεβασμό προς τον συναθλητή του και συμβάλει στην αυτοπειθαρχία του μυαλού του.

Εικαστικά:

Με την δραστηριότητα των εικαστικών ωθούμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν το ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δημιουργία, να πειραματιστούν με διάφορα υλικά και τεχνικές και να ανακαλύψουν ότι η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Κολυμβητήριο:

Μέσα από την κολύμβηση τα παιδιά αποκτούν σημαντικά οφέλη τόσο σωματικά όσο και πνευματικά ενώ παράλληλα ενισχύει σε σημαντικό βαθμό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.  Η δραστηριότητα διενεργείται από εξειδικευμένους προπονητές κολύμβησης σε θερμαινόμενη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης όπου και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

© Paidiki Folia 2018 - Designed by imode